De band werd in 2006 opgericht door zangeres Rosamint Faas. Al snel brachten ze de cd "Anything Goes" ter wereld, een cd met uitsluitend werken van Cole Porter waarmee de band al vele malen heeft opgetreden door heel Nederland. Het repertoire van Cinnamon Rose bestaat uit bekende en minder bekende pop en jazzsongs in een modern arrangement. De aanpak van Cinnamon Rose is uniek. De band geeft op een eigenzinnige manier inzicht in het leven en de muziek van de componist, waarbij ze altijd trouw blijven aan de oorsprong van de composities en de oorspronkelijkheid van de teksten. De vijf muzikanten gaan met elkaar op ontdekkingsreis door de stukken. Doordat ze allemaal hun eigen achtergrond hebben, komen van vijf kanten invloeden, waardoor heel bijzondere arrangementen ontstaan. Voorop staat altijd dat de ziel van de componist voelbaar blijft in de muziek.

Na enige wisselingen in de bezetting trok Rosamint met een nieuwe begeleiders en een nieuw repertoire naar Frankrijk, waar ze met haar jonge, hippe begeleiders grote successen behaalde bij het publiek.  Dit repertoire bestaat uit bekende pop- en jazzsongs in een modern jazzjasje.


Cinnamon Rose bestaat uit:

- Rosamint Faas (zang) studeerde in 2003 af aan het conservatorium van utrecht bij Lydia van Dam, Jose Koning, Denise Jannah en Ge Titulaer.  Ze heeft ook masterclasses gevolgd bij o.a. Edwin Rutten, Rhiannon en Mark Murphy. Naast haar lespraktijk zingt ze regelmatig met het Rosamint Faas trio, Perron 5b en duo met bassist Bas Kisjes.

- Job Helmers (sax) is een veelzijdige muzikant met zijn hart stevig verankerd in de jazz. Sessies, combo’s, grotere ensembles, Bigbands, pop- en musicalproducties; Job heeft overal ervaring in. Sinds zijn afsuderen aan het conservatorium van Amsterdam in 200 heeft hij gespeeld met o.a.: Elvin Jones, Dick Oatts, Ferdinand Povel, Jazz Orchestra Of The Concertgebouw, Millennium Jazz Orchestra, The New York Voices, Toots Tielemans en vele, vele anderen.

- Bas Kisjes (Contrabas) studeerde in 2007 af aan het conservatorium van den Haag, waar hij les had van o.a. Hein vd Geyn, Frans vd Hoeven en Uli Glazmann. Tegenwoordig speelt hij in diverse formaties waaronder het Bas Kisjes Trio en het Jan Schröder kwartet. Hij heeft ook gespeeld met Bert vd Brink, Eef Alberts, Ferdinand Povel en vele anderen.

- Elmar Klijn (toetsen) studeerde in 2007 af aan het conservatorium van Utrecht, bij Bert vd Brink. Samen met Bas speelde hij met het Klijn Kisjes Fryland Trio in 2006 op het North Sea Jazzfestival en hij won met zijn popband Good Dog Happy Man in 2007 de grote prijs van Nederland.

- Efraim Schulz-Wackerbarth (drums) studeerde in maart 2010 af aan het conservatorium van Amsterdam bij Marcel Serierse en Martijn Vink. Met verschillende projecten heeft hij in Duitsland, Nederland, Switzerland, Belgie, Frankrijk en Portugal gespeeld en is op dit moment onder andere lid van het Joana Espadinha Quintet, the Post jazz company en Het Ricciotti Ensemble.

picturespictures/pictures.html
contactcontact.html